Hjerteformet mandelpotet, Haarseths Mandelpotet

Om

Velkommen til Bjørkly gård, som drives av Nina Haarseth og Kenneth Bakken.
Nina og Kenneth tok over gården i 2018 etter Ninas foreldre, Stig og Jorun L. Haarseth, og Stig er fortsatt aktivt med i gårdsdrifta. De produserer mandelpoteter og er nå 3. generasjons mandelpotetprodusenter på gården. Bjørkly gård har drevet mandelpotetproduksjon siden 1959, og det var brødrene Sæming (Ninas bestefar) og Knut Haarseth som startet med mandelpotet. I tillegg drev de også med sau. Stig tok over i 1983 etter sin far, Sæming, og endret gården til fullskala mandelpotetproduksjon.

Gårdutsalg av mandelpoteter
Haarseths Mandelpoteter har leveringsavtale med Gartnerhallen/Bama men har også et gårdsutsalg der det er mulig å få kjøpt poteter i 15 og 25 kg sekker, med potetstørrelser fra 40-100 gr og 70-150 gr poteter. I tillegg er det mulig å få kjøpt små-mandel i 2 kgs poser og 10 kgs sekker med “Bakepotet”, dvs 150 grams poteter eller større.

«Er vi hjemme har vi åpent!» Ring gjerne på forhånd så slipper du en «bomtur».

Dersom du ønsker mindre mengder har de lokale Joker og Coop - butikker i Rendalen salg av Haarseths Mandelpoteter.

Mange ser på mandelpoteten som en delikatessepotet, spesielt i kombinasjon med tradisjonelle norske retter og julemat.

Mandelpoteter er avlange med en liten bøy på midten. Skallet varierer mellom lysebrunt og gult, og den karakteristiske smaken er kraftigst hos de minste potetene. Den gode smaken gjør at mange foretrekker denne sorten til blant annet viltretter, lutefisk og rakfisk.

Mandelpoteten er også meget god i blant annet potetsalat, potetsuppe, potetpizza og kjeks!

Mandelpoteten med sin gyldne farge, intense potetaroma og melne konsistens, er en av de beste matpotetene vi har.

Norsk mandelpotet er å få kjøpt i butikk mellom september og mai, poteten har god holdbarhet. Den bør oppbevares mørkt og kjølig, ved 4–8 ºC. (www.bama.no)

Kart

Haarseths Mandelpotet

TypeLokal mat

Gamle Kongevei 3852, 2484, Rendalen

+47 951 83 623

Ikke gå glipp av