Naturdyrket rabarbrasaft fra Rendalen

Om

Sommeren 2020 har rabarbraen fått ny smak
Safta er tilsatt honning og blåbærsaft. Honningen er produsert i Rendalen. Blandingen er forsket frem ved Norsk Matforsking på Ås. På Vammen seter vokser fjellrabarbra på 815 m.o.h., og i Vamåsen vokser blåbær på 858 m.o.h.

Dette blir det god saft av!

Rabarbrasaften selges i deler av Sør-Norge. Største kunde er butikken Jacobs på Holtet i Oslo. Du finner den også bl.a. på Joker Aasheim i Rendalen. 

Rendalen Rabarbra forteller sin historie:

Skaugum Forlag ble startet i 1985. Virksomheten gikk ut på produksjon av reklametrykksaker, hefter og bøker. Det meste fra eget trykkeri. Det ble også startet egen lokalavis, Østerdal Budstikke. Den ble trykket hos Arbeidets Rett på Røros. Avisa kom ut i kommunene Engerdal, Rendalen Åmot og Stor-Elvdal. Den eksisterte i ca. 10 år.

Etter hvert overtok min kone Marit, småbruket etter sin far. Her var mye ubrukt jord og vi begynte dyrking av rabarbra. De første årene leverte vi ubehandlet rabarbra til saft og vinprodusenter, men fant snart ut at vi kunne foredle dette selv. Dermed ble det ”Rabarbrasaft fra Rendalen”. Rendalen Rabarbra ble dermed en underavdeling i Skaugum Forlag.

Det er blitt mindre med reklametrykk. Nå har jo snart ”alle” ei datamaskin  og kan produsere og mangfoldiggjøre selv. Skaugum Forlag produserer fortsatt et og annet, også bøker av og til. Men hovedgeskjeften er og blir rabarbraprodukter.  Rabarbrasaften selges i deler av Sør-Norge. 

 

 

Kart

Rabarbrasaft fra Rendalen

TypeLokal mat

Engerdalsveien 149, 2485, Rendalen

+47 456 15 011

Ikke gå glipp av