Nekfallet flomstor i 2018

Om

Nekfallet (eller Nekfossen) er et vakkert og kraftullt vannfall i nærheten av Finnstad i Rendalen.
Ta av fra riksvei 3 mot Tynset og deretter mot Finstad (Fylkesvei 665). Etter 31 kilometer vil du se skiltet “Nekfossen 0.8 km”.  Dette er en liten bomvei som går oppover (40 kroner i 2019) . Kjør opp grusveien til et utsiktspunkt mot Nekfallet, hvor det er noen få steder å parkere bilen.
Her er en informasjonstavle om Nekfallet og en benk hvor du kan nyte utsikten mot vannfallet som dundrer nedover 90 meter. Men utsikten er ikke komplett om du ikke går ned til bunnen av vannfallet.
Følg skiltet til bunnen av Nekfallet, hvor du får en fantastisk oversikt. Stien er stedvis glatt, så vær forsiktig! Det er også noen litt bratte partier, men absolutt mulig å klare. Etter 5-10 minutter når du bunnen av Nekfallet. Den beste utsikten får du ved å klatre litt nedover de store steinene.
Nekfallet er det høyeste vannfallet i gamle Hedmark  med en høyde på 90 meter. Elven Neka dundrer nedover med stor styrke fra tidlig sommer til midtsommer. Nekfallet faller mot vest, og kan best besøkes på ettermiddagen.
Kilden til elven Neka ligger oppe på fjellplatået Nekmyrene på 919 m.o.h.
Ikke så langt unna, ved Hanestad,  finner du også Tegningfallet, selv om dette ikke er et like høyt vannfall som Nekfallet

Kart

Nekfallet

TypeFoss/elv

2485, Rendalen

Ikke gå glipp av