Oterstein - Storesten i Rendalen

Om

Langs FV237 (Sjøliveien) på østsiden av Storsjøen ca. en mils vei sør for Åkrestrømmen, finner du en rasteplass med en ganske unik og på alle måter ekte severdighet!

Otersteinen (på folkemunne også benevnt som Andråsteinen eller «Store Sten») er Norges tredje største frittliggende stein. Otersteinen er 16-17 meter høy, har et antatt volum på nærmere 5.000 kubikkmeter og en vekt på hele 12.500 tonn!

Området og rasteplassen er under utvikling og det er gjennomført en storstilt opprydding på dugnad. For sesongen 2021 vil området fremstå vesentlig mer innbydende, med oppgraderte benkebord og utfyllende / oppdatert informasjon om både steinen og historien.

De store steinene og miljøet lenger bak i terrenget vil bli tilgjengeliggjort og synliggjort gjennom tynning av den tette skogen, og området vil bli ryddet for kvist og kvast samt at stiene vil bli oppgradert. Men allerede i 2020 finner du en rekke spennende fotomotiver i området rundt Otersteinen og ny informasjonstavle om Otersteinen er satt opp.

​​Otersteinen og de andre nesten like store steinene lenger bak i terrenget som alle består av øyegneis, må antas å ha løsnet fra fjellet overfor og havnet der mot slutten av – eller rett etter – siste istid. Altså for rundt 10.000 år siden!

 

 

​​​​

Kart

Otersteinen - Norges tredje største

TypeNaturseverdigheter

Sjøliveien, 2485, Rendalen

Ikke gå glipp av