Ved Sandtjønna på vei til Sølen, foto Ine Gulbæk

Om

Ønsker du å utfordre deg selv, for så å få et fantastisk minne i belønning? Kjenne hjertet pumpe, bena blir slitne, men hodet og hjertet fylles av gode vibber?

Da skal du ta en tur til Rendalen og bestige Sølen - Dronninga vår!

Det fins flere turbeskrivelser til Sølen. Denne går fra Grøndalen med parkering ved Gravåsen. Du finner detaljert turbeskrivelse på ut.no
Om turen virker lang for en dagstur, kan du ta med teltet og overnatte ved Skardtjønnet. Følelsen du får når du sitter ved teltet om kvelden og titter opp på morgendagens tur vil gjøre at det kribler litt i magen, kanskje spesielt hvis formen ikke er helt på topp, og for de på små føtter. 
Det å våkne i et telt, kjenne sola steke på teltduken, åpne glideåsen og titte opp på dette vakre fjellet er en flott opplevelse som vi unner mange å få. 

Sølen er den fjelltoppen du ser mest landareal fra i hele Norge(!) 

 

Sølen landskapsvernområde:
Sølen landskapsvernområde i Rendalen Østfjell ble vernet i 2011, og omfattet et område på 456,6 km2. Landskapet er særegent med store naturkvaliteter og opplevelsesverdier, og preges særlig av det karakteristiske Sølen-massivet med sine topper, dype skar og botner. Mistravassdraget, Sølenmassivet og landskapsrommet rundt Sølensjøen utgjør kjernen i landskapet og danner ett av Innlandets mest særpregede fjellområder.  

Kart

Topptur til Sølen (1755 m.o.h.)

TypeTopptur sommer

Gravåsen, 2485, Rendalen

Ikke gå glipp av