Nordseth hjort

Om

Nydelig hjortekøtt får du kjøpt i Rendalen! Dyra går i et 80 dekar stort hegn i vakre Unsetbrenna i Rendalen, og lever tilnærmet som i vill tilstand. De går ute hele året og blir foret med rundballer om vinteren i tillegg til mineralfor.

Les mer her:
Nordseth Hjort ble startet i 2009. Da ble 10 unghinder sluppet i det nyetablerte hegnet  i Unsetbrenna i Rendalen. Vinterstammen er i dag på ca 40 dyr med smått og stort. 
Det har blitt slaktet og levert kjøtt i flere år allerede. Dyrene blir avlivet og vommet i hegnet/på gården og blir ferdig slaktet, oppdelt, videreforedlet og pakket  ved godkjent slakteri. Opplegget er godkjent av Mattilsynet.
Hjortekjøtt er mørt og saftig - velegnet til både steking i panne og ovn, grilling, eller koking i gryte. Dyrene er humant avlivet uten stress og i riktig alder (1,5 år), for best mulig kvalitet på kjøttet.

Hjortekjøttet har kyllingens magerhet og kaloriinnhold, laksens omega-3 og hjortens vitaminer og milde gode smak. Det lave fettinnholdet gjør at hjortekjøttet ikke harskner like lett som annet kjøtt, og er svært lagringsdyktig. I den grad hjorten lagrer fett, skjer dette hovedsakelig utenfor muskulaturen. Dette fettet er ”tørt” og lite egnet i matlaging. Hjortekjøtt er en utmerket B-vitaminkilde (både riboflavin og B-12) og er også rikt på mineralene jern og sink. Hjortekjøtt inneholder få allergener, og inngår derfor som proteinkilde i diettprogram for folk og kjæledyr som er allergiske eller intolerante mot andre typer kjøtt. Gravide anbefales å steke alle typer rødt kjøtt godt før det nytes.

Spørsmål og bestilling kan rettes til Knut Nordseth på tlf. 909 79 655 elller på mail: knnordse@bbnett.no.

 

Kart

Nordseth Hjort

TypeLokal mat

Undsetveien 1081, 2484, Rendalen

+47 909 79 655

Ikke gå glipp av